Blogs

“Blijf elke dag groot dromen” – Aderito

Hoe ging je eerste échte baan je af? Welke blokkades heb jij moeten overwinnen? Én wat kunnen anderen hiervan leren? Dit zijn voorbeelden van vragen die wij stellen in onze community met als doel om deze verhalen te delen. Deze week is het de beurt aan Aderito Duarte, werkzaam als Senior Sales Executive bij SAP.

 

Ik ben geen fan van mensen die tegen mij zeggen dat ik iets niet kan. Ik geloof namelijk juist dat je altijd moet durven dromen en dat alles mogelijk is. Dat is dan ook de belangrijkste les die ik dagelijks aan mijn kinderen meegeef.

 

Ik ben opgegroeid in Rotterdam-Zuid en als je hier opgroeit, dan heb je al snel de stempel van ‘kansarme jongere’. Eigenwijs als ik ben heb ik dat altijd anders gezien. Wij hadden namelijk veel meer ruimte voor groei en nog een heleboel te winnen. Op jonge leeftijd heb ik dan ook besloten om deze stempel nooit te accepteren. Een goed voorbeeld hiervan was dat wij in Rotterdam-Zuid de rolmodellen niet voor het uitkiezen hadden. De manier waarop ik hiermee omging had ik echter in eigen hand. Mijn vader heeft, op zijn zachts gezegd, zijn talenten niet volledig benut. Op volledig eigen wijze was hij hierdoor het beste rolmodel wat ik mij kon wensen. Het laatste wat ik namelijk wilde was dat mijn kinderen ooit op dezelfde manier naar mij keken. 

 

De vraag is dus niet of je iets wilt, maar vooral hoe graag je het wilt. Wil jij het onderste uit de kan halen? Dan heb jij hier een bepaalde mindset voor nodig. Begin met acties die je leuk vindt en probeer te ontdekken waar je passie ligt. Denk daarnaast niet alleen na over de dingen die je moet doen, maar vooral ook over de dingen die je moet laten. Ik heb teveel mensen in mijn omgeving gezien die toegaven aan de verleiding van de straat. Zij kozen voor het ‘makkelijke geld’ zonder te beseffen dat daar een donkere keerzijde aan kleeft.  

Alles wat de moeite waard is doet in het begin pijn. Werk je echter hard en gericht voor je doelen? Dan volgt het leuke gedeelte. Denk aan het heerlijke gevoel van het behalen van een toets, certificaat of diploma. Of aan het succesgevoel als jij met je hard verdiende centen een eigen auto of huis koopt. Het allerbelangrijkste is echter om je successen te vieren die niet in geld zijn uit te drukken, zoals de geboorte van je kind, je huwelijk, de complimenten van je moeder of het gevoel dat je krijgt wanneer je iets terug kan doen voor de maatschappij. Dat zijn de zaken die ertoe doen. Vergeet dus nooit dat een succesvolle carrière voldoening geeft, maar dat je nooit je gezin, je familie, je vrienden of zelfs je maatschappelijke verplichtingen moet verwaarlozen. Werk hard, maar vooral ook slim en blijf altijd dromen.


Inmiddels ben al meer dan 10 jaar getrouwd, heb ik twee schitterende kinderen en ook zakelijk al een aantal prachtige mijlpalen mogen vieren. Echter stel ik nog steeds iedere dag mijn dromen bij. Ik geloof nog steeds dat geen enkele droom te groot is voor je verbeelding en droom daarom nog steeds elke dag.

 

Aderito

Author


Avatar