Blogs

“Jij bent meer dan jouw omgeving”- Djonni

Hoe ging je eerste échte baan je af? Welke blokkades heb jij moeten overwinnen? Én wat kunnen anderen hiervan leren? Dit zijn voorbeelden van vragen die wij stellen in onze community met als doel om deze verhalen te delen. Deze week is het de beurt aan Djonni Reinita, docent én oprichter van The Couch.

 

Op mijn 5e ben ik van Curaçao naar Rotterdam-Zuid verhuist. Sindsdien heb ik de Beijerlandselaan nooit meer verlaten. Deze omgeving heeft zijn invloed op mij gehad. Sinds jongs af aan was ik namelijk tegendraads. Ik hield er van om rebels te zijn. Als ik de deur uitging zag ik junkies, dealers, gevechten en allerlei soorten praktijken waar je als jongere eigenlijk niet te maken mee moet hebben. In principe had ik alle kaarten tegen me.

 

Ze zeggen dat je een product van je omgeving bent. Niemand zag hoop in ons en je moest dus vooral de hoop in jezelf bewaken. Als je daar niet in slaagde, dan zat je snel op een verkeerd spoor. Mijn moeder speelde een belangrijke rol in het voorkomen dat dit gebeurde . Zij was een strenge, maar rechtvaardige vrouw die mij in check hield. Mijn moeder was een échte “G”. Zij daagde mij uit om het beter dan haar te doen. Die verantwoordelijkheid voelde ik ook. Daarom deed ik altijd mijn best op school en had ik een positieve afleiding. Tegelijkertijd leidde ik een dubbelleven. Ik was op school een ander persoon dan op straat. Ik leerde balanceren, om mij aan te passen en dat je niet met iedereen hetzelfde om kunt gaan. 

 

Mijn ambities ontstonden op de hogeschool. Omdat ik altijd op straat was, heb ik nooit echt gezocht naar een bijbaan. Hierdoor kwam ik zelden in een omgeving waarin je leerde om vooruitstrevend te zijn. Pas op de hogeschool leerde ik hoe belangrijk een netwerk is. Je omgeving is namelijk niet alleen waar je vandaan komt, maar vooral ook de mensen die je om je heen wilt hebben. Ik zat in de klas met kinderen waarvan hun ouders ondernemers waren. Ik voelde mij buitengesloten en kon mij niet in hun verplaatsen. Tot aan dat moment had ik mij nog nooit buitengesloten gevoeld. Dat gevoel wilde ik nooit meer ervaren. Mijn drang om succesvol te zijn werd alleen maar groter.

Inmiddels ben ik in het bezit van twee bachelor diploma’s, werk ik als docent Economische Vakken en heb ik een aantal jaar geleden besloten om niet alleen maar voor een baas te werken. Ik wilde iets dat van mij was. Iets waar ik mijn tijd en energie in kon steken. Ik wilde eigen baas zijn. Misschien is dat ook de reden dat ik docent ben geworden. In de klas kan niemand mij namelijk ‘overrulen’. Ook heb ik als docent veel vrije tijd en deze besteed ik deze aan het uitwerken van mijn eigen ideeën. Zo heb ik feesten altijd leuk gevonden. Feesten is iets wat mensen blij maakt en zal altijd blijven bestaan. Daarom heb ik veel van mijn tijd en het geld dat ik verdiende geïnvesteerd in mijn eigen feest. Tegenwoordig ben ik dan ook de eigenaar van “The Couch”, een prachtig feest met mooie vibes. Een feest waar je kunt genieten van goede muziek en op de bank kunt hangen. Met al bijna drie jaar aan uitverkochte club edities, twee tours door de randstad en vijf festival hostings, hebben wij al mooie successen mogen vieren. We hebben echter nog meer ambities en werken daar hard aan.

 

Vroeger wil ik altijd een man in pak zijn, want dan had je het in mijn ogen gemaakt. Deze ambitie heb ik niet meer. Het enige wat ik belangrijk vind is dat ik mezelf blijf en nooit vergeet waar ik vandaan kom. Ik geloof erin dat je alles kunt zijn wat je wilt zijn, maar dat je wel bereid moet zijn om hier keihard voor te werken. Het zal niet altijd rozengeur en maneschijn zijn. Je zal tegenslagen moeten overwinnen. Maar hoe meer moeite je ervoor doet, des te groter de overwinning. Zet jezelf op de eerste plaats en geloof in jezelf. Want als jij dat niet doet, dan doet niemand het. Wees dus niet een product van je omgeving, maar onderneem acties en creëer je eigen omgeving. Want ook jij kan groeien van jouw “Beijerlandselaan” naar jouw persoonlijke top.

 

Djonni

Author


Avatar