Blogs

“Doen, doen en nog eens doen” – Dwight

Hoe ging je eerste échte baan je af? Welke blokkades heb jij moeten overwinnen? Én wat kunnen anderen hiervan leren? Dit zijn vragen die wij stelden in onze community met als doel om deze verhalen te delen . Deze week is het de beurt aan Dwight, de oprichter en één van de drijvende krachten van Young UP.

 

Ik weet het nog alsof het de dag van gisteren was. Ik was 16 jaar, ik zat in 4 Havo en er kwamen 2 studenten van de Haage Hogeschool op bezoek. Zij kwamen langs om ons enthousiast te maken over hun opleiding. Dat was ze gelukt. Na afloop wist ik het namelijk zeker. Ik ging Facility Management studeren.


Uiteindelijk liep het net even wat anders. Omdat school mij steeds minder trok, ben ik dat jaar blijven zitten. Omdat ik geen zin had om alles opnieuw te doen, koos ik voor de (mbo) opleiding marketing & communicatie aan het Albeda College. Een heel erg bewuste keuze was dit niet. Ik koos hier vooral voor omdat mijn beste vriend dit ook deed. Eigenlijk kwam het erop neer dat ik gewoon een diploma nodig had om alsnog facility management te kunnen studeren.

 

In 2003 stapte ik eindelijk de wondere wereld van facility management binnen. Ik was er helemaal klaar voor, maar kwam van een koude kermis thuis. Tijdens de opleiding maak je als toekomstig facility manager namelijk kennis met veel werkvelden waardoor je breed inzetbaar bent. Dit zorgde er echter voor dat ik, na het behalen van mijn diploma, geen flauw idee had van wat ik wilde doen. Dat was het eerste moment dat ik mij besefte dat een opleiding absoluut belangrijk is, maar niet bepaald hoe je loopbaan eruit komt te zien.

 

In mijn zoektocht naar een eerste baan, besloot ik om mijn cv naar een flinke aantal uitzendbureaus te sturen. Kort daarna werd ik gebeld met de vraag of ik intercedent wilde worden. Ik ben mij vervolgens gaan verdiepen in dit beroep en op de aanbieding ingegaan. Achteraf gezien was dit de beste keuze die ik kon maken. Vanaf het moment dat ik hier ben gaan werken, is mijn groei écht begonnen. Vanaf dit punt ben ik gaan ontdekken waar ik goed in ben en waar mijn valkuilen liggen. Vanaf dit punt maakte ik steeds meer kennis met de ambitie die in mij schuilt en heb ik verantwoordelijkheid leren nemen voor mijn loopbaan.

 

Inmiddels ben ik tien jaar verder en allang niet meer de onbewuste jongeman die ik destijds was. Sterker nog. Ik denk dat geen enkele van mijn docenten mij nog terug zou herkennen. Ik zat puur op school om het papiertje te halen en van een échte motivatie was nooit echt sprake. Achteraf heb ik daar spijt van. Ik had namelijk nog zoveel meer kennis kunnen opdoen. Tegelijkertijd heb ik ontdekt dat ik iemand ben die nieuwe kennis het liefst direct toepast. In de praktijk voel ik mij fijn. Ik hou van doen, doen en nog eens doen.


Dwight

Author


Avatar