Blogs

“Niet klimmen, maar varen” – Steven

In onze blogs delen jongeren, jongvolwassen én professionals uit onze community een (persoonlijk) verhaal. Dit vragen we omdat wij erin geloven dat we van elkaars (levens)ervaringen kunnen leren. Deze keer is het de beurt aan Steven Lammering, werkzaam bij het Havenbedrijf van Rotterdam én kandidaat raadslid voor de gemeente Rotterdam.

 

Sinds 2009 brandt er een vlammetje dat ieder jaar harder is gaan branden. Deze vlam heeft altijd gevoeld als een onstilbare honger naar succes. Sindsdien ben ik begonnen met klimmen. Ik wilde naar mijn volledige potentie leven en ik was klaar om met mijn dromen, idealen en ideeën onder de arm de maatschappelijke ladder te bestormen. Het was tijd om mijn moeder, opa en oma hun investeringen in tijd, geld en geduld uit te betalen en ze trots te maken.

 

Het was op een netwerkbijeenkomst een paar jaar later waar ik de basis legde voor mijn loopbaan. Hier leerde ik de persoon kennen die mij een ingang gaf bij het Havenbedrijf van Rotterdam. Na een brutale brief mocht ik op gesprek voor een stage en uiteindelijk blijven werken bij het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de haven, dé economische motor van Rotterdam. Het was een droomstart van mijn carrière en mijn eerste stap op de ladder was een feit.

 

Mijn eerste weken in de corporate wereld waren shocking. Ik had mijzelf een houding aangeleerd gebaseerd op een tv-serie. Ik wist namelijk niet beter. Mijn referentiekader als arbeiderskind uit Charlois kende geen managers, kantoorpolitiek, machtsverhoudingen en prestatie-indicatoren. Ik kende Suits, Harvey Specter en de economische crisis. Het was een pittige tijd. Gelukkig had ik een manager die veel geduld met mij had en die mij de tijd gaf om mijn plek binnen het bedrijfsleven te vinden.

De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik veel energie haalde uit de activiteiten naast mijn werk. Zo ben ik jarenlang bestuurder geweest bij Young UP en voelde ik mij als een vis in het water. Ik vond het fantastisch om te kunnen bijdragen aan de maatschappij. Ook heeft deze combinatie mij persoonlijk veel gebracht. Zo had ik jarenlang meerdere kapiteins om mij heen gehad die mij duwtjes in de juiste richting gaven. Dit heeft mij in staat gesteld om mijn eigen koers te varen en andere mensen op sleeptouw te nemen. Wat ik heb mogen ontvangen, dat geef ik nu door.


Vandaag de dag heeft mijn vlammetje zich ontwikkeld tot een ware steekvlam. De honger is er nog steeds, maar ik ben wel anders naar het leven gaan kijken. Ik heb ontdekt dat je deze honger niet stilt door alleen maar de ladder te beklimmen, maar juist door anderen te helpen. Als je namelijk alleen naar boven kijkt, dan zie je niet meer wat er om je heen gebeurt. Ben jij ook aan het klimmen? Probeer daar dan mee te stoppen en stap eens aan boord van een schip. Benut de kapiteins om je heen, zet koers richting jouw horizon en neem zoveel mogelijk mensen mee. Je zal dan ontdekken dat, zelfs wanneer je denkt dat je stil staat, de zee des levens je toch verder brengt.


Steven is van juli 2010 tot en met april 2017 bestuurder geweest bij Young UP. Onlangs heeft hij een nieuwe (maatschappelijke) stap gezet. Op 21 maart 2018 is hij namelijk verkiesbaar voor de gemeenteraad van Rotterdam. Op zoek naar meer informatie over zijn verkiezing? Neem dan een kijkje op zijn persoonlijke pagina.

Author


Avatar