Blogs

“De kracht van een open sollicitatie” – Anoek

Hoe ging je eerste échte baan je af? Welke blokkades heb jij moeten overwinnen? Én wat kunnen anderen hiervan leren? Dit zijn vragen die wij stelden in onze community met als doel om deze verhalen te delen . Deze week is het de beurt aan Anoek. Zij werkte bijna een jaar bij Young UP en is onlangs gestart met haar master Communicatiewetenschappen aan de Erasmus Universiteit.


Als pas afgestudeerde communicatiespecialist mocht ik één maand na het afronden van mijn afstudeeropdracht al het kantoor van Young UP binnen lopen. Ik had namelijk online rond gekeken naar een mooie plek om mijn loopbaan af te trappen. Toen ik Young UP tegenkwam zag ik dit als een mooi bedrijf om mijn loopbaan af te trappen. Daarom stuurde ik een open sollicitatie . Deze werd positief ontvangen. Zij hadden iemand nodig die zich kon richten op de communicatie.

In de maanden dat ik heb gewerkt bij Young UP, heb ik veel verantwoordelijkheid gekregen. Naast het beheren van alle online kanalen kreeg ik de kans om mee te werken aan toffe projecten zoals de videoserie Beslissers in Beeld en Jouw Weg Naar Werk, een project waarmee wij jongeren hielpen bij het vinden van een baan. Ook ben ik verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen en lanceren van de nieuwe website .

Mijn periode bij Young UP heb ik ervaren als leuk en leerzaam. Zo heb ik goed kunnen ontdekken wat mij ligt, wat ik leuk vind en heb ik nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Buiten mijn werkzaamheden om vond ik het tof om deel uit te maken van een organisatie die zo zichtbaar het leven van mensen verandert. Tientallen jongeren heb ik zien binnenkomen, moedeloos van de afwijzingen op elke sollicitatie. En ook tientallen jongeren heb ik uiteindelijk lachend de deur uit zien wandelen met een contract op zak. Dat is waar we het uiteindelijk voor doen.

 

Na 11 maanden met veel plezier en enthousiasme bij Young UP te hebben gewerkt, kwam onlangs een einde aan mijn tijd bij Young UP. Ondanks dat ik Young UP zeker mis, volg ik momenteel met veel plezier mijn master Communicatiewetenschappen. Ook steek ik veel tijd in mijn werk voor vluchtelingen op de Erasmus Universiteit. Tegelijkertijd ben ik blij dat ik zo een fijne start bij Young UP heb mogen meemaken. Hier heb ik een kans gekregen. Hier kwam ik dagelijks in contact met nieuwe problemen en hier heb ik veel geleerd. Ik had me dan ook geen betere eerste baan kunnen wensen. En dat allemaal dankzij een open sollicitatie.


Anoek

Author


Avatar