JWNW 2017, Nieuws 2017

Een geslaagde Kick-off van Jouw Weg Naar Werk

Afgelopen donderdag 18 mei vond de Kick-off van Jouw Weg Naar Werk 2017 plaats in de Centrale Bibliotheek te Rotterdam. Ondanks wat organisatorische tegenvallers werd het een fantastische avond waar veel goed advies gedeeld werd.

 

De dag van tevoren werden we gebeld dat De Wereld van Smaak, de locatie van de Kick-off, per direct failliet was. Met een sterk staaltje crisismanagement is het uiteindelijk gelukt om iedereen welkom te heten bij de Centrale Bibliotheek aan de overkant.

 

Zo’n 50 jongeren zaten met gespitste oren en notitieboekjes gereed te luisteren naar wat werkgevers, uitzendbureaus en HR-professionals kwamen vertellen. Inspirerende verhalen werden er gedeeld. Maar ook concrete adviezen en kennis die direct kan worden toegepast. Spoken word artiest Christopher Blok verzorgde een prachtige introductie van de gastsprekers.

 

Een aantal professionals gaven een kleine voorproef van de netwerkbijeenkomst door tijdens de afsluitende borrel met jongeren in gesprek te gaan over kansen bij hun organisatie. Abigail Norville, directeur van de Gemeente Rotterdam, vertelde bijvoorbeeld over de vele traineeships bij de Gemeente Rotterdam die jaarlijks starten.

 

Interim recruiter Alcides vertelde veel over netwerken en hoe je je eigen netwerk kunt opbouwen. Het werkgeverspanel, met professionals van Fintrex en FZB Nederland, gaf een leerzaam kijkje in de keuken van degene die jouw sollicitatie ontvangt.

Een tweetal gasten moest helaas afzeggen. Beaudien van Young Capital en Kelly van Helloprint hebben beide toegezegd bij de Netwerkbijeenkomst aanwezig te zijn. Ook jij bent natuurlijk van harte welkom op 15 juni bij Aloha!

 

Author


Avatar