JWNW 2017, Nieuws 2017

Een geslaagde Kick-off van Jouw Weg Naar Werk

Afgelopen donderdag 18 mei vond de kick-off van Jouw Weg Naar Werk plaats in de Centrale Bibliotheek te Rotterdam. Ondanks wat organisatorische tegenvallers werd het een fantastische avond waar veel goed advies gedeeld werd.

 

De dag van tevoren werden we gebeld dat De Wereld van Smaak, de locatie van de Kick-off, per direct failliet was. Met een sterk staaltje crisismanagement is het uiteindelijk gelukt om iedereen welkom te heten bij de Centrale Bibliotheek aan de overkant.

 

Gedurende de avond zaten alle aanwezige jongeren met gespitste oren en notitieboekjes gereed te luisteren naar wat werkgevers, uitzendbureaus en HR-professionals hadden te vertellen over hun ervaringen op de arbeidsmarkt. Inspirerende verhalen werden er gedeeld. Maar ook concrete adviezen en kennis die direct kan worden toegepast. Spoken word artiest Christopher Blok verzorgde een prachtige introductie van de gastsprekers.

Een aantal professionals gaven een kleine voorproef van de netwerkbijeenkomst door tijdens de afsluitende borrel met jongeren in gesprek te gaan over kansen bij hun organisatie. Abigail Norville, directeur van de Gemeente Rotterdam, vertelde bijvoorbeeld over de vele traineeships bij de Gemeente Rotterdam die jaarlijks starten en senior recruiter Alcides da Graca vertelde over hoe je het netwerken kunt gebruiken om nog meer kansen voor jezelf te creëren. Het werkgeverspanel, met professionals van onder andere Fintrex en FZB Nederland, gaf een leerzaam kijkje in de keuken van degene die jouw sollicitatie ontvangt. Daarnaast hebben ook toffe werkgevers als Young UP Capital en Helloprint de kansen bij hun bedrijven gedeeld.

Ben jij ook nieuwsgierig naar al deze toffe bedrijven? Dan hebben wij goed nieuws, want zij zijn er allemaal bij tijdens de netwerkbijeenkomst op 15 juni bij Aloha Rotterdam.

Author


Avatar