Blogs

“Het begint steeds meer vorm te krijgen” – Stephanie

Het is eigenlijk best grappig. Ik zit er namelijk pas twee weken, maar op de één of andere manier lijkt het al zoveel langer. Ik denk dat het vooral komt doordat mijn collega’s dezelfde drive en passie hebben om dit project zo succesvol te maken. Dit maakt het ook erg leuk om hier te werken. Ik heb het gevoel dat ik op de juiste plek terecht ben gekomen.

Terwijl ik snel mijn boterham aan het opeten ben en zie hoe er weer allemaal nieuwe aanmeldingen zijn binnen gedruppeld, besef ik mij dat het allemaal steeds meer vorm begint te krijgen. Als ik dan ook om mij heen kijk, dan zie ik ook dat er steeds meer om mij heen aan het gebeuren is. Zo wordt er een oefengesprek gevoerd met een jongere die morgen haar sollicitatiegesprek heeft. Je merkt dat zij zenuwachtig is, maar dat zij na afloop er wel al meer vertrouwen in heeft. Zij heeft zojuist een positief duwtje in haar rug gehad. Mijn andere collega’s zijn ondertussen druk met werkgevers aan het bellen en hun aan het overtuigen dat zij hun vacatures met ons moeten delen. Ook zijn wij begonnen met het nabellen van alle aanmeldingen en verbaast het mij dat we binnen één week al zoveel aanmeldingen hebben ontvangen. Ik ben er wel ontzettend blij mee. Ik ben namelijk benieuwd wie al die leuke jongeren en jongvolwassenen zijn en kijk ernaar uit om hun te gaan helpen in hun zoektocht naar een leuke baan.

Binnenkort staan er ook al allemaal leuke evenementen voor de deur. Zo heb ik, samen met mijn collega’s, een bootcamp uitgewerkt. Deze gaan we aanbieden op dinsdag 08 januari. Zojuist heb ik nog even gebeld met een toffe gastspreker die tijdens dit bootcamp zijn persoonlijke verhaal komt delen. Ook organiseren we eind januari een netwerkbijeenkomst waar onze jongeren en jongvolwassenen kunnen netwerken met allerlei bedrijven. Het is allemaal nog best nieuw en spannend, maar de wijze waarop wij ons gezamenlijk inzetten doet mij goed. Ik merk namelijk ook dat ik nieuwe talenten aan het ontwikkelen ben en dat ik dit een mooie wisselwerking vindt. Ik kan dan ook niet wachten op wat er allemaal nog meer aankomt.

Stephanie is één van de jobcoaches bij Young UP die graag het avontuur aangaat met jou. Ben jij dus op zoek naar een leuke (nieuwe) baan? Neem dan een kijkje op onze jobcoaching pagina voor meer informatie en meld je aan. Zij gaat graag verder met jou in gesprek over hoe jullie samen die baan kunnen scoren die bij je past.

Author


Avatar