Interviews

EPS. 8 – Het verhaal van Derek Otte

Op 29 juli was het tijd voor de 8e aflevering van onze 12×12 succesverhalen af. Hierin interviewden wij 12 personen die in het verleden actief waren bij of voor Young UP. En deze keer was het de beurt aan Derek Otte, een dichter met een ongelooflijke passie voor taal.

Derek is een dichter, spoken word artiest, voordrachtkunstenaar en schrijver die inmiddels meerdere dichtbundels uitbracht. In 2017 en 2018 was hij de Stadsdichter van Rotterdam en hiervoor was hij van 2013 tot en met 2017 huisdichter bij radiozender FunX. Ook is Derek sinds 2015 verbonden aan de Hogeschool Rotterdam als docent van het door hem zelf opgezette en gedoceerde vak Spoken Word. Verder verzorgt hij op regelmatige basis voordrachten, lezingen en workshops op diverse plekken in de Benelux en heeft hij al sinds 2012 zijn eigen woordkunstpodium in Theater Rotterdam, genaamd Paginagroots.

Hieronder vind jij een videosamenvatting van het interview met Derek. Bekijk jij liever het volledige interview? Ga dan via onderstaande button naar onze Facebook pagina en bekijk de live opname.


Wil jij meer van dit soort interviews zien? Geef je dan hieronder op voor onze Young Updates. Wij houden je dan op de hoogte van onze aankomende interviews én wanneer wij deze publiceren.

Author


Avatar