Interviews

12/08: Het verhaal van Matthijs Spittel

Op woensdag 12 augustus om 19:30 uur is het tijd voor de 10e aflevering van onze 12×12 Succesverhalen. Hierin interviewen wij 12 personen die de afgelopen jaren hebben mee gedaan, mee geholpen en/of mee gewerkt aan onze projecten. Deze keer is het de beurt aan Matthijs Spittel.


Mathijs is de oprichter van Violencia, een sociaal artistieke organisatie die een platform aanbiedt waar kwetsbare jongeren met muzikaal talent zichzelf kunnen zijn. Ze kunnen er terecht met hun passie en of talent rond het thema geweld. Sinds jongs af aan gelooft Matthijs dat muziek een uitlaatklep is waar jongeren hun frustraties in kunnen uiten.


Het is inmiddels 10 jaar geleden sinds Matthijs de 1e editie van Violencia, in samenwerking met Young UP, organiseerde in Rotterdam. Hij organiseerde een stedelijke talentenjacht waar bijna 100 jongeren zich voor aanmeldde. Met de winnaars van de talentenjacht bracht hij vervolgens een videoclip uit om zinloos geweld te bestrijden. Verder maakte hij een documentaire waarin hij de plegers van zinloos geweld centraal stelde. In 2013 kreeg Violencia een vervolg, met ditmaal het thema kindermishandeling, voordat Matthijs naar Antwerpen verhuisde. Hier ging hij studeren, maar pakte hij ook flink door met zijn Violencia initiatief. Inmiddels is het een tijdje geleden sinds wij elkaar gesproken hebben. Wij zijn dan ook erg nieuwsgierig naar hoe het met hem gaat en kijken uit naar het interview.

Het interview met Matthijs zenden wij live uit via onze Facebook. Ook kan het interview na afloop terug bekeken worden via onderstaande button. Verder delen wij korte video’s van het interview via al onze kanalen. Wil jij een melding ontvangen wanneer hij live gaan? Stel dan via onderstaande button je herinnering in. Heb jij geen Facebook profiel? Oók dan kan jij via onderstaande button het (live) interview bekijken op woensdag 12 augustus vanaf 19:30 uur. 

Author


Avatar