Jobcoaching

JOVS 2015/2016 : Tweede seizoen smaakt naar meer

Wat kijken we met een fantastisch gevoel terug op het seizoen 2016/16. In dit seizoen gingen wij wederom de samenwerking aan met de gemeente Rotterdam, maar besloot ook de gemeente Capelle aan den IJssel dat zij een editie van Jouw Opstelling Voor Succes in hun gemeente wilden lanceren. In totaal hebben het afgelopen seizoen dan ook 33 jongeren deelgenomen aan Jouw Opstelling Voor Succes. Vanuit deze groep zijn voor 26 van de 33 deelnemers (79%) arbeidsmarktperspectieven gecreëerd. Onderstaand een korte opsomming van de resultaten van het seizoen 2015/16 in zowel Rotterdam als Capelle aan den IJssel. 

 

Gemeente Rotterdam
De totale deelnemersgroep bestond uit 23 jongeren. Vanuit deze groep waren zes jongere in het bezit van een uitkering. Deze jongeren zijn aangemeld vanuit het jongerenloket. Het resterende deel van de groep (17 jongeren) bestond uit jongeren die zichzelf hadden aangemeld en niet in het bezit waren van een uitkering.


Gedurende het programma zijn in totaal 6 jongeren uitgevallen. Dit hield in dat zij er zelf, vanwege persoonlijke redenen, voor hebben gekozen om het programma niet af te maken. Het programma is door de resterende 17 jongeren volledig afgemaakt. Vanuit deze groep jongeren zijn 15 jongeren begeleid naar betaald werk en zijn 2 jongeren gestart met een nieuwe (vervolg)opleiding.


In samenwerking met de Start Foundation is, tijdens de Rotterdamse editie, aandacht besteedt aan de ontwikkeling van de zelfredzaamheid van de deelnemers. Naar aanleiding hiervan is een impactrapport opgesteld dat inzicht geeft in de veranderingen die zijn opgetreden vanaf het moment dat de deelnemers zich aanmeldde tot het moment dat zij uitstroomde. Deze veranderingen zijn een indicatie voor de impact van Jouw Opstelling Voor Succes in Rotterdam en geven een mooi beeld van het effect van de inspanningen.

 

Gemeente Capelle aan den IJssel
De totale deelnemersgroep bestond uit 10 jongeren. Vanuit deze groep was slechts één jongere in het bezit van een uitkering en heeft deze jongere zichzelf aangemeld. Het resterende deel van de groep (9 jongeren) bestond tevens uit jongeren die zichzelf hadden aangemeld. Deze jongeren waren niet in het bezit van een uitkering.


Gedurende het programma zijn geen jongeren uitgevallen. Het programma is dan ook door alle 10 de jongeren jongeren volledig afgemaakt. Vanuit deze groep jongeren 7 jongeren begeleid naar betaald werk en zijn 2 jongeren gestart met een nieuwe (vervolg)opleiding.

 

Samenvattend kijken wij met een bijzonder tevreden gevoel terug op het tweede seizoen van Jouw Opstelling Voor Succes. Zo zijn wij zeer verheugd dat wij ook binnen een nieuwe gemeente (lees: Capelle aan den IJssel) hebben kunnen laten zien dat wij met het programma de arbeidsontwikkeling en -bemiddeling van jongeren verder in gang weten te zetten en dat onze inspanningen (grotendeels) leiden tot betaald werk of dat jongeren starten met een (nieuwe) opleiding.

 

Daarnaast hadden wij de edities van Jouw Opstelling Voor Succes niet mogelijk kunnen maken zonder de financiële én inhoudelijke ondersteuning van de gemeente Capelle aan den IJssel, de gemeente Rotterdam en de Start Foundation. Vanaf deze plek willen wij hen dan ook bedanken voor het gestelde vertrouwen. Daarnaast spreken wij onze dank ook graag uit naar alle partners en partijen die ons het afgelopen seizoen hebben ondersteund bij het behalen van deze prachtige resultaten. Wij hopen in de nabije toekomst met alle partijen dan ook de samenwerking te continueren en gezamenlijk wederom nieuwe hoogtepunten te creëren.

 

Op zoek naar meer informatie over Jouw Opstelling Voor Succes of nieuwsgierig naar onze werkwijze? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van vacatures en nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Author


Avatar