Jobcoaching

JOVS 2016/17: Een fantastisch resultaat

In oktober ging Jouw Opstelling Voor Succes in Capelle aan den IJssel en Rotterdam voor respectievelijk het tweede en derde seizoen van start. Nadat wij de vorige twee seizoen al mooie resultaten hadden behaald, hadden wij de targets voor dit seizoen wederom opgeschroefd en niet geheel zonder resultaat. In totaal hebben dit seizoen uiteindelijk 43 jongeren actief deel genomen en hebben 36 jongeren (83%) een baan óf een nieuwe opleiding (inclusief een bijbaan) gescoord. In dit nieuwsbericht een korte opsomming van de resultaten van het seizoen 2016/17 in zowel Rotterdam als Capelle aan den IJssel.

 

Rotterdam
De Talentenjacht, het projectonderdeel gericht op het enthousiasmeren van jongeren tot deelname, heeft ertoe geleidt dat wij de samenwerking zijn opgestart met 39 jongeren. Vanuit deze groep waren 5 jongeren in het bezit van een uitkering. Deze jongeren zijn aangemeld vanuit het jongerenloket. Het resterende deel van de groep bestond uit jongeren die zich hebben aangemeld naar aanleiding van de Talentenjacht campagne. Zij hebben zichzelf aangemeld, waren niet in het bezit van een uitkering én op zoek naar (betaald) werk of hulp bij het vinden van een passende opleiding.

 

Helaas kende Jouw Opstelling Voor Succes in Rotterdam ook dit jaar een aantal afvallers. Zo hebben in totaal 10 jongeren vroegtijdig ervoor gekozen om af te zien van de samenwerking. Het programma is door de resterende 29 jongeren volledig afgemaakt. Vanuit deze groep zijn 24 jongeren begeleid naar (betaald) werk en is 1 jongere gestart met een nieuwe opleiding.

Capelle aan den IJssel

De Talentenjacht in Capelle aan den IJssel heeft ertoe geleidt dat wij de samenwerking zijn opgestart met 19 jongeren. Deze groep heeft zich volledig zelfstandig aangemeld vanuit de Talentenjacht. Zij waren niet in het bezit van een uitkering én op zoek naar (betaald) werk.

 

Waar wij vorig seizoen erin geslaagd zijn om de groep volledig intact te houden, kende Jouw Opstelling Voor Succes dit jaar helaas wel een aantal afvallers. Zo hebben in totaal 6 jongeren ervoor gekozen om gedurende hun deelname af te zien van de samenwerking. Het programma is door de resterende 13 jongeren volledig afgemaakt. Deze jongeren zijn allen begeleid naar (betaald) werk.

 

Samenvattend kijken wij ook dit seizoen weer met een trots gevoel terug op wederom een nieuw seizoen van Jouw Opstelling Voor Succes. Aan de ene omdat wij erin geslaagd zijn om voor het grootste deel van de deelnemende jongeren échte kansen te creëren. Zij hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt en zijn hiervoor in de ‘prijzen’ gevallen. Aan de andere kant hebben wij onze methodiek verder kunnen verscherpen en hiermee een stevige basis gelegd om steeds groter wordende groepen jongeren te kunnen helpen bij hett scoren van een baan die hen past.

 

Ten slotte ontkomen wij er niet aan om onze partners te bedanken voor hun financiële en inhoudelijke ondersteuning. Het doet ons goed dat de gemeenten, diverse fondsen, maar vooral ook het (lokale) bedrijfsleven zo actief deelneemt aan het programma. Vanaf deze plek willen wij jullie dan ook bedanken voor het vertrouwen, maar vooral ook voor de manier waarop jullie allen open stonden om samen met ons te werken aan het creëren van baanperspectief voor jongeren uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Wij kijken ernaar uit om de samenwerking met jullie te continueren en gezamenlijk nieuwe hoogtepunten te creëren.

Op zoek naar meer informatie over Jouw Opstelling Voor Succes? Neem dan eens kijkje op de projectpagina via onderstaande button of neem contact met ons op.

Author


Avatar