Agenda JWNW

Jouw Weg Naar Werk 2015

In 2015 hebben wij in samenwerking met diverse fondsen de eerste editie van ‘Jouw Weg Naar Werk’ gelanceerd, een project dat erop gericht was om jongeren te ondersteunen bij het vinden van hun weg op de arbeidsmarkt. Met ‘Jouw Weg Naar Werk’ wilde wij het arbeidsmarktpotentieel van jongeren identificeren, verstevigen én etaleren.

 

Om die reden werd binnen het project aan jongeren de ruimte geboden om hun netwerk te versterken en op een andere manier met hun arbeidsmarktontwikkeling aan de slag te gaan. Onderstaand een korte opsomming van de resultaten van het ‘Jouw Weg Naar Werk’ project in 2015 in Rotterdam.

 

– Op woensdag 06 mei 2015 bezochten 55 jongeren de kick-off. Tijdens deze bijeenkomst deelde diverse (young) professionals hun verhaal met als doel om jongeren te inspireren om hun loopbaanontwikkeling in gang te zetten óf te versnellen.
– Op woensdag 13 en 20 mei 2015 bezochten 43 jongeren de (vier) workshops. Tijdens deze workshops deelde diverse (young) professionals hun kennis over de arbeidsmarkt met als doel om jongeren concrete handvaten mee te geven waar zij baanperspectief voor zichzelf konden creëren.
– Op woensdag 27 mei 2015 bezochten 64 jongeren en 49 professionals de netwerkbijeenkomst. Tijdens deze netwerkbijeenkomst zijn jongeren in contact gebracht met professionals die aansloten bij hun netwerkbehoefte.
– In juli en augustus 2015 hebben wij in totaal 25 jongeren ondersteund bij het vormgeven en opnemen van een persoonlijke videoboodschap. Deze videoboodschappen hebben deze jongeren actief gebruikt in hun zoektocht naar een baan, stageplaats óf in hun activiteiten als (jonge) ondernemer.

Samenvattend hebben wij met ‘Jouw Weg Naar Werk’ een grote groep Rotterdamse jongeren uitgedaagd én geactiveerd om op een andere manier met hun arbeidsmarktontwikkeling aan de slag te gaan en en om zich op een onderscheidende manier te profileren richting potentiële werkgevers. Zij zijn daarnaast gefaciliteerd met vernieuwende trucs ten behoeve van hun arbeidsmarktoriëntatie en zijn zij in de gelegenheid gesteld om een passend netwerk te (op)bouwen.

Na afloop konden wij tevens rekenen op een positieve terugkoppeling vanuit onze financiers. Zo concludeerde zij dat wij een grote groep jonge Rotterdammers hebben weten te bereiken en te activeren. Dit was echter niet mogelijk geweest zonder hun financiële en organisatorische ondersteuning. Vanaf deze plek willen we hen dan ook bedanken voor het gestelde vertrouwen en de inhoudelijke samenwerking. Vanzelfsprekend hopen wij daarnaast de samenwerking te continueren met als doel om gezamenlijk en wederom nieuwe hoogtepunten te creëren.

Op zoek naar meer informatie over ‘Jouw Weg Naar Werk’ of nieuwsgierig naar onze werkwijze? Neem dan contact met ons op.

 

Author


Avatar