Nieuws

Hoe maken wij kansen van onze uitdagingen?

Het is alweer een tijdje geleden sinds wij online zijn geweest. Dit komt vooral omdat wij de afgelopen tijd andere prioriteiten hebben gehad. Ook wij zijn namelijk overspoeld door de corona crisis en hebben echt wel even nodig gehad om de juiste modus te vinden. Omdat wij die inmiddels steeds beter weten te vinden, leek dit ons een goed moment om te delen hoe wij er momenteel voor staan.

Wij zijn vooral bezig geweest met het in contact blijven met onze kandidaten, partners, opdrachtgevers en financiers om te schakelen over de impact van alle getroffen maatregelen. Wij werken al weken vanuit huis en blijven telefonisch, via de mail en via videobeldiensten zoveel mogelijk in contact met elkaar en onze deelnemers. Al bijna 50 jongeren en jongvolwassenen hadden zich aangemeld voor onze jobcoaching en wij zijn volop zoekende geweest naar de juiste manier om hen te blijven ondersteunen. Ondanks het gebrek aan persoonlijk contact lukt dit ons steeds beter. Samen zijn wij nog steeds zoveel mogelijk op doel aan het schieten. Stilstand is namelijk vrijwel altijd achteruitgang en het is dan ook belangrijk dat wij ‘samen’ bezig blijven.

De komende tijd blijft onze focus bij de jongeren en jongvolwassen die onze ondersteuning kunnen gebruiken. Tegelijkertijd hebben wij de afgelopen weken ook nagedacht over én vorm gegeven aan een aantal nieuwe ‘concepten’. Deze, hieronder kort omschreven, lanceren wij de komende weken.

Online jobcoaching
Dit is een online versie van onze jobcoaching. Wij hebben onze leerlessen gebundeld in een online programma met (online) ondersteuning op afstand. Hiermee gaan wij de komende een nieuwe groep jongeren en jongvolwassenen bij het scoren van een baan die bij hen past.

Het CV dat telt
Wij geloven dat het straks nóg belangrijker is om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt. Om die reden bieden wij een nieuwe groep jongeren en jongvolwassenen de kans op een vernieuwend cv waarmee zij voor de volle 100% gaan opvallen bij hun nieuwe werkgever.

12×12 verhalen
In 2020 bestaan wij 12 jaar en gaan wij 12 personen interviewen die hebben mee gedaan, mee geholpen en/of mee gewerkt aan onze projecten en programma’s. Wij gaan met hen vooruit- en terugblikken en zijn ervan overtuigd dat dit inspirerende sessies worden.

Ook de komende periode doen wij dus ons uiterste best om vanuit een positieve attitude van betekenis te zijn voor onze jongeren en jongvolwassenen. Op deze manier blijven wij lekker bezig met wat wij niet alleen leuk vinden, maar vooral ook met waar wij volgens mij gewoon goed in zijn. En daar verandert geen enkele crisis wat aan.

Stay safe!

Dwight Krolis

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Author


Avatar