#ThrowBackThursdays

1e editie Matrix Nederland [#TBT #6]

Sinds de oprichting in 2008 hebben wij 33 projecten ontwikkeld en gelanceerd. De komende tijd plaatsen wij wekelijks een #ThrowbackThursday en kijken wij terug naar de mooiste momenten. Vandaag blikken wij terug op het Matrix Nederland programma.

 

Van november 2014 tot en met mei 2015 hebben wij, in samenwerking met een groep getalenteerde studenten en vrijwilligers, een groep van tien jongeren ondersteunt. Het doel was om deze jongeren, die de regie over hun toekomst kwijt waren, te ondersteunen in hun route naar school en werk.

 

Voor deze jongeren hebben wij ruim een half jaar lang leerzame workshops georganiseerd, leuke gastsprekers uitgenodigd en hebben wij gewerkt aan een grote hoeveelheid praktijkopdrachten. Ook bezochten wij wekelijks netwerkevenementen en bedrijven met de totale groep. Alles met als doel om de jongeren opnieuw kennis te laten maken met het werkzame leven én de maatschappij. Dit heeft ertoe geleidt dat zes van de jongeren terugkeerden naar school en twee jongeren een mooie baan scoorden. Zij hebben vol gebruik gemaakt van de mogelijkheden en de regie over hun eigen toekomst terug gepakt. Dankzij het juiste duwtje in de rug van onze natuurlijke rolmodellen, konden zij weer op een positieve manier aan de maatschappij deelnemen.


Op zoek naar een impressie van het Matrix Nederland programma? Bekijk dan onderstaand videoverslag. Wil jij het uitgebreide videoverslag ook zien? Neem dan contact met ons op. De uitgebreide versie is namelijk niet openbaar.


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van Young UP? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal één keer per maand een bericht van ons en je kunt je natuurlijk altijd weer uitschrijven.

Author


Avatar