Nieuws

Heb jij deze netwerktips al gezien?

Nog één week en dan is het tijd voor onze netwerkavond en wat hebben wij veel aanmeldingen ontvangen. Met z’n allen gaan wij er dan ook een bijzonder vruchtbare netwerkavond van maken. Ook kunnen wij ons voorstellen dat jij je goed wilt voorbereiden. Om jullie hierbij te helpen hebben wij hieronder een aantal van onze netwerktips met jullie gedeeld.

Jij hoeft eigenlijk niet heel veel te doen
Wij gaan jou namelijk helpen met onze netwerkspelletjes. Hiermee gaan wij ervoor zorgen dat jij snel, maar vooral ook op een leuke manier een flink aantal mensen te spreken krijgt. Voordat jij het weet heb jij dus als een heleboel mensen leren kennen.

Denk altijd na over een korte introductie
Wij helpen je om een flink aantal mensen te spreken, maar jij zal natuurlijk wel jezelf moeten voorstellen. Denk dus van tevoren na over hoe jij jezelf kunt voorstellen. Maak het zeker niet te moeilijk voor jezelf door een hele pitch voor te bereiden. Zorg er gewoon simpelweg voor dat jij kan vertellen wie jij bent, wat jouw achtergrond is en waarom jij gekomen bent. Houdt het dus lekker simpel.

Met een glimlach heb je de halve wereld
Iedereen houdt van positieve mensen. Het maken van oogcontact helpt hierbij, maar ook goed rechtop staan en glimlachen helpen je bij creëren van een positieve uitstraling. Zorg er daarnaast voor dat jij een outfit aantrekt waar jij je goed in voelt. Kleed je dus vooral ook als jezelf.

Als je luistert, kan je vragen stellen
Het meest waardevolle wat je iemand kan geven is je aandacht. Luister dus goed naar jouw gesprekspartner en toon interesse door vragen te stellen. Op het stellen van vragen kan jij je ook nog eens voorbereiden. Denk dus van tevoren na over een paar vragen die jij altijd kunt stellen. Wie zich namelijk vergeet voor te bereiden, bereidt zich voor om vergeten te worden.

Jij hebt altijd wat te bieden
Onthoud dat jij altijd wat te bieden hebt. Netwerken gaat namelijk niet alleen op halen, maar juist ook om brengen. Heb jij tijdens de netwerkavond bijvoorbeeld iemand gesproken aan wie iemand anders wat kan hebben. Stel hun dan bijvoorbeeld eens aan elkaar voor. Met een klein beetje moeite kan jij ook wat voor een ander betekenen. En dat geeft altijd een goed gevoel

Wees niemand anders dan jezelf
De belangrijkste tip die wij je kunnen geven is misschien dat je vooral ook dicht bij jezelf moet blijven én moet onthouden dat dit gewoon meer dan genoeg is. Wees dus vooral jezelf en heb geloof in jezelf, jouw verhalen en jouw kwaliteiten. Wij zijn ervan overtuigd dat een ander dit dan ook ziet.

Author


Avatar