Young UP

Ontwikkel je Growth Mindset

Wist jij dat jij een fixed én een growth mindset hebt? Als kind stond jouw growth mindset het meest centraal. Want als kind was écht alles mogelijk. Je fixed mindset is met het opgroeien steeds meer naar voren gekomen. En dat is zonde. Want op groei richten is toch veel leuker. In deze blog delen wij dan ook een aantal tips waarmee jij je growth mindset kan prikkelen.

Je ontwikkeling en niet het resultaat centraal
Natuurlijk willen we allemaal presteren. Maar als jij je alleen richt, of beter gezegd ‘fixeert’ op het resultaat, dan is alles daar van afhankelijk. Daarom adviseren wij je om je niet alleen te richten op de eindbestemming. Maar om vooral ook goed op te letten tijdens de reis. Focus je op de groei die jij doormaakt tijdens je reis. En alle leerlessen die jij opdoet. Want groei is er altijd.

Het is geen falen, maar leren.
Fouten maken is niet iets waar jij je voor moet schamen. Dat klinkt heel logisch. Maar toch zijn er een heleboel mensen die bang zijn om fouten te maken. Of ongelooflijk balen wanneer dit gebeurt. En natuurlijk slaag je liever. Maar fouten bieden je wel veel kansen om te leren en om beter te worden. Zie elke fout dan ook als een cadeautje. En pak deze cadeautjes uit.

In je comfortzone groeit niks
Je comfortzone verlaten. Het is geen fijn gevoel. En dat wordt het ook nooit. En toch is dat geen reden om het niet te doen. Want het aangaan van nieuwe, spannende of soms gewoon enge uitdagingen brengt je een heleboel. Als eerst natuurlijk een gevoel van trots. Want je hebt het wel mooi gedaan. Maar je groeit er ook door. En je wordt er steeds beter in.

Geef jezelf voldoende complimenten
In de woorden die je gebruikt zit veel kracht. Beloon jezelf dus, het liefst elke dag, met veel complimenten. Dat kan al voor de kleinste dingen. En hier heb jij niemand anders voor nodig. Je kan dit prima zelf. Hiermee zorg jij telkens weer voor positieve bevestiging. En een positieve omgeving is een mooie omgeving om in te groeien. Wees dus dagelijks niet alleen lief, maar vooral ook trots op jezelf.

Zoek de inspiratie ook op
Tegen welke mensen kijk je op? Dit kunnen mensen uit je eigen omgeving zijn. Maar ook mensen die je niet kent. Laat je door hun inspireren. En volg het voorbeeld van diegene die het pad al bewandeld hebben dat jij wilt bewandelen. Wil je weer je comfortzone verlaten? Neem dan gewoon eens contact met ze op. Nee heb je al. Ja kan je alleen maar krijgen. Ga er dus gewoon voor.

Vond je dit een leuke blog? Schrijf je dan hieronder in voor onze mailinglist. Wij delen regelmatig een nieuwsbrief met een verzameling van onze nieuwste blog. En wij delen die ook graag met jou.

Author


Avatar