Blogs

“Ook jij kan besturen” – Giancarlo

Hoe ging je eerste échte baan je af? Welke blokkades heb jij moeten overwinnen? Én wat kunnen anderen hiervan leren? Dit zijn vragen die wij stelden in onze community met als doel om deze verhalen te delen . Deze week is het de beurt aan Giancarlo, de voorzitter en één van de drijvende krachten van Young UP. 


Wat zijn we trots op Young UP. Als ik terug kijk naar de beginjaren waarin we jongeren bereikten met onze voetbaltoernooien, tot in de laatste jaren waarin we voetbal inzetten als methode om jongeren aan het werk te krijgen. De groep jongeren die hun opstelling voor succes maken wordt groter en zij vinden hun weg naar werk. Het is een bijzondere gebeurtenis in een omgeving en tijd waar(in) dat niet altijd even makkelijk is geweest. Wij kunnen dan ook volmondig en trots zeggen, dat in ons korte bestaan het gelukt is om een impact te maken in de leef- en beweegwereld van (Rotterdamse) jongeren.

Gedurende onze prachtige reis hebben we het geluk gehad met heel veel instanties, organisaties en talloze mensen te hebben samengewerkt. ‘Wij zijn u allen ontzettend dankbaar’. Zonder deze tomeloze en onbaatzuchtige bijdrages aan de ontwikkeling van jongeren, zouden wij nooit zover zijn gekomen.

De afgelopen weken trapten Rahima en Anoek onze nieuwe blogserie af en de komende weken zullen ook anderen hun verhaal delen. Dit zijn mensen die zich herkennen in ons gedachtegoed en wij ons andersom in hen. Zij nemen ons mee in hun ervaringen of persoonlijke perspectief. Ik roep jullie op om deze verhalen aandachtig te lezen. De verhalen bieden geen direct blauwdruk voor geluk of succes, maar bevatten nuttige handvatten of tips die jij kunt gebruiken.

 

Natuurlijk kan een bijdrage van ons bestuur niet ontbreken. Zo werken wij als bestuurders dagelijks aan onze leiderschapskwaliteiten en hebben wij ons netwerk aanzienlijk versterkt. Wij hebben ons de afgelopen jaren net als jullie mogen ontwikkelen. Ik adviseer daarom iedereen om ook een bestuurlijk avontuur aan te gaan. Je zult je verbazen hoeveel mogelijkheden er bestaan binnen onze prachtige stad om te doen wat je leuk vindt én te groeien, zowel als persoon als professioneel.

 

Hoewel veel dingen anders zijn binnen Young UP, blijven sommige dingen hetzelfde. Wij geloven nog steeds heilig in ontwikkeling door doen en zullen dit blijven uitdragen. Wij hopen dat jullie hier allen deelgenoot van blijven uitmaken en anderen zullen enthousiasmeren om zich bij ons aan te sluiten. Wij blijven ons hier maximaal voor inzetten. Zonder inspanningen geen resultaat en zonder resultaat geen trots.


Giancarlo

Author


Avatar