Nieuws

Positief omgaan met een (negatieve) crisis

Tijdens de corona crisis is het niet altijd even makkelijk om positief te blijven. Omdat wij dit wel belangrijk vinden, hebben wij een aantal tips onder elkaar gezet over hoe jij positief kunt omgaan met de negativiteit van een crisis. Hiermee hopen wij jou te kunnen helpen om de dag met een positievere mindset tegemoet te gaan.

Start eens met negeren
Er gaat geen dag voorbij dat er niet gesproken wordt over de corona crisis. Natuurlijk is het belangrijk om geïnformeerd te worden, maar het gevaar hiervan is dat jij overvoed wordt met slechts nieuws waar jij zelf niet veel aan kunt doen. Dit slechte nieuws beïnvloedt wel jouw stemming. Verander dit door hier minder aandacht aan te geven. Laat dus los waar jij geen invloed op hebt.

Waardeer wat je hebt én krijgt
Elk nadeel heeft zijn voordeel. Probeer dus zoveel mogelijk na te denken over hoe jij kansen kunt maken van de uitdagingen die je tegenkomt. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk, maar je kant het wel altijd proberen. Ook gebeuren er nog steeds een heleboel positieve dingen om je heen. Vergeet daar dus niet bij stil te staan en benoem deze vooral ook.

Positieve mensen zijn overal
Zoek positieve mensen op. Natuurlijk is dit veel makkelijker als je zelf al positief kunt zijn, maar ook andere mensen kunnen je helpen het positieve te waarderen en mogelijkheden te zien. Hier kunnen bijvoorbeeld je vrienden of je familie je bij helpen. Ook kan je natuurlijk positieve mensen volgen via social media Het lijkt misschien lastig, maar als je goed kijkt, dan herken je positieve mensen meteen.

Een positieve dagstart
Begin jij chagrijnig aan de dag? Dan is de kans groot dat het geen leuke dag wordt. Probeer dus eigenlijk al vanaf het moment dat je opstaat jezelf voor te houden dat het een mooie dag wordt, óók als je het misschien nog niet direct gelooft. De sleutel tot een positie dag ben je namelijk zelf. Merk je dat je dit lastig vind? Lees je dan eens in over de kracht van mantra’s en/of mediteren.

Van klagen wordt niks beter
Soms kan het wel eens lekker zijn om ouderwets te klagen, maar wat heb je er nou precies aan? Het is weinig zinvol en je kunt de energie veel beter gebruiken om te zoeken naar een oplossing van het probleem of de situatie. Wat je hierbij ook kan helpen is om in plaats van te klagen, na te denken over waar jij dankbaar voor bent. Focus je op het positieve in plaats van op het negatieve.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Author


Avatar