Jobcoaching, Nieuws

Sfeerverslag Netwerkavond @ Creative Factory

Op donderdag 28 februari was het tijd voor de eerste Young UP netwerkavond van het jaar en wat hebben wij genoten. Niet alleen was het bijzonder om te zien hoeveel jongeren, jongvolwassenen, professionals en bedrijven op de netwerkavond zijn afgekomen, maar vooral de positieve energie en leuke gesprekken hebben ons erg goed gedaan. Dit smaakt dus absoluut naar meer.


Zoals jullie hopelijk inmiddels gewend van ons zijn, hebben wij een sfeerverslag gemaakt van de netwerkavond. Ben jij dus nieuwsgierig naar het verloop van de avond? Bekijk dan snel hieronder het sfeerverslag. Daarnaast hebben wij aan Stephanie gevraagd of zij een blog wilde schrijven. Ben jij dus nieuwsgierig naar hoe zij haar eerste netwerkavond bij Young UP heeft ervaren? Lees dan ook zeker ook haar blog. Deze vind je onder het sfeerverslag van de netwerkavond.

 

Een lach op mijn gezicht

 

We keken er enorm naar uit. De voorbereidingen waren al weken aan de gang en nu kwam het steeds dichterbij: de allereerste netwerkavond van het jaar! En niet alleen van het jaar, het was ook de allereerste netwerkavond die ik mocht helpen organiseren voor Young UP.

Het doel: een avond waar jongeren/jongvolwassenen in contact konden komen met bedrijven en professionals, zodat ze op laagdrempelige wijze kennis met elkaar konden maken. Aangezien vacatures het meest vervuld worden door het netwerk van bedrijven, zijn avonden als deze een grote aanwinst voor onze werkzoekenden. Tijdens een avond als deze je netwerk uitbreiden door met elkaar in gesprek te gaan, nader kennis te maken én -niet onbelangrijk- kennis met elkaar te delen, wie wil dit nou niet?

Soms is die ene kleine tip juist hetgeen wat voor een kickstart zorgt in je carrière. De tip van een professional in de branche waar jij je in wilt begeven. Of de ontmoeting met je potentiele werkgever. Maar dan in plaats van op een kamertje op kantoor onder 4 ogen, nu gewoon onder het gemak van een hapje en drankje, en een relaxte sfeer op een leuke locatie.

En toen was het eindelijk zover; de avond was aangebroken. Terwijl we bij de deur stonden om iedereen te voorzien van visitekaartjes, verwonderde ik me over de massale opkomst. Chemisch laborant, fashion-stylist, Verpleegkundige, een afdelingshoofd van een ziekenhuis, wat financieel specialisten. Zo divers als het maar kon. Kortom, voor al onze jongeren was wel een interessante gesprekspartner te vinden.
Van tevoren maakten we matches, we koppelden aan elke werkzoekende een bedrijf of professional waar hij of zij mee in gesprek mee kon gaan. Aan alle netwerkverzoeken gaven we gehoor. Dit leverde in totaal ruim 200 mensen in een ruimte op, die elkaar niet kenden. En toch zou je dat niet verwachten, aan de manier waarop iedereen zo gezellig met elkaar aan het babbelen was. Er werd zelfs een mogelijkheid aangeboden om een mooie video-pitch op te nemen, door de heren van Phoenixx.
De vele enthousiaste reacties van de aanwezigen zorgden voor een lach op mijn gezicht. Mission accomplished, op naar de volgende editie! Ik heb er nu alweer zin in.

 

Heb jij onze netwerkavond gemist en/of wil jij er een volgende keer (weer) bij zijn? Meld je dan via onderstaand button aan voor onze nieuwsbrief. Wij houden je dan op de hoogte van wanneer wij weer een nieuwe netwerkavond organiseren.

Author


Avatar