Young Updates

Succesmomenten zijn er om te delen #1

De afgelopen jaren ondersteunden wij honderden talenten succesvol bij het scoren van een baan die bij hen past. In de samenwerking met deze talenten maakten wij hun succesmomenten van dichtbij mee. Wekelijks schrijven wij hier korte verhalen over. Vandaag een succesmoment van een vrouw die haar schrijfvaardigheid sterk ontwikkelde.

Het schrijven van scherpe brieven. Dit is een belangrijk onderdeel binnen onze jobcoaching. Hier besteden wij dan ook veel aandacht aan. Als ik terugdenk naar welke van deze momenten zorgden voor een glimlach op mijn gezicht, dan is dat toen ik een cijferlijst kreeg van een oud-deelnemer. Zij had namelijk veel moeite met het schrijven van haar motivatiebrieven. Dit kwam omdat zij de taal niet goed machtig was. Toen ik aangaf dat wij haar brieven in het Nederlands gingen schrijven, schrok zij dan ook. Ik legde haar uit dat het doel was om ervoor te zorgen dat zij zich beter in het Nederlands kon uitdrukken. Hiermee vergrootte zij haar kansen op een baan.

Het was niet makkelijk, maar zij is er wel vol voor gegaan. Nadat haar brieven steeds beter werden, scoorde zij afgelopen zomer niet één, maar zelfs twee banen. Ook stuurde zij mij dus onlangs een cijferlijst van haar deeltijdopleiding. Hierop kon ik zien dat zij een 9,3 had gescoord voor zakelijk schrijven. Dit tot grote verbazing van haar docent, die wist dat ze moeite had met de Nederlandse taal. Toen hij haar vroeg hoe dit zo kwam, vertelde zij met een glimlach dat zij aan onze jobcoaching had meegedaan. Zij was, samen met ons, vaker én beter gaan schrijven. En hierdoor werd het schrijven in de Nederlandse taal steeds minder een struikelblok voor haar. In een korte tijd maakte zij een fantastische ontwikkeling mee. Op zowel haar als haar ontwikkeling was ik dan ook super trots. En vooral ook dankbaar voor dat ik haar dit heb mogen meegeven.

Wil jij als eerst weten wanneer wij nieuwe verhalen plaatsen? Geef je dan op voor onze Young Updates. Wij houden je dan op de hoogte van onze nieuwste verhalen, video’s en laatste nieuwtjes.

Author


Avatar