Young Updates

Succesmomenten zijn er om te delen #2

De afgelopen jaren ondersteunden wij honderden talenten succesvol bij het scoren van een baan die bij hen past. In de samenwerking met deze talenten maakten wij hun succesmomenten van dichtbij mee. Wekelijks schrijven wij hier korte verhalen over. Vandaag een succesmoment van een jongedame die, tijdens de pandemie, een échte winnaarsmentaliteit ontwikkelde.

Mond-op-mond-reclame werkt nog altijd het best. Dat blijkt wel uit de vele kandidaten die zich bij ons aanmelden via oud-deelnemers. Op deze manier ben ik afgelopen jaar in contact gekomen met een jongedame. Zij bevond zich in de eindfase van haar studie. En zij droomde van een baan in Human Resources. Hier kon zij wel wat hulp bij gebruiken. Via haar zusje, die via ons al een baan had gescoord, kwam zij met mij in contact.

Het vinden van je weg op de arbeidsmarkt tijdens een pandemie. Het zorgt voor twijfels. En dat was niet anders bij deze jongedame. Daarom hebben wij in het begin veel aandacht besteedt aan het wegnemen van haar twijfels. Wij zijn ons gaan focussen op vertrouwen. Vertrouwen op dat er óók voor haar een baan was. Dit zorgde bij haar voor steeds meer daadkracht en vechtlust. Hierdoor liet zij zich niet meer niet uit het veld slaan door bijvoorbeeld de vele afwijzingen. Zij hield vooral vertrouwen in een goede afloop. Hierdoor bleef zij keihard werken. En met succes, want zij scoorde onlangs een baan als HR-medewerker voor een groot medisch instituut. Maar misschien nog belangrijker is dat zij haar mindset en vaardigheden sterk ontwikkelde. En ik ben erg dankbaar dat ik aan deze ontwikkeling heb bijgedragen.

Wil jij als eerst weten wanneer wij nieuwe verhalen plaatsen? Geef je dan op voor onze Young Updates. Wij houden je dan op de hoogte van onze nieuwste verhalen, video’s en laatste nieuwtjes.

Author


Avatar