Young Updates

Succesmomenten zijn er om te delen #4

De afgelopen jaren ondersteunden wij honderden talenten succesvol bij het scoren van een baan die bij hen past. In de samenwerking met deze talenten maakten wij hun succesmomenten van dichtbij mee. Wekelijks schrijven wij hier korte verhalen over. Vandaag een succesmoment van een jonge vrouw die zich niet uit het veld liet slaan door haar vele afwijzingen.

Afwijzingen zijn nu een onderdeel van het sollicitatieproces. Het is alleen niet altijd even makkelijk om daarmee om te gaan. Al helemaal niet als jij keihard je best doet, maar telkens afgewezen wordt. Dit was het geval bij een jonge vrouw die ik mocht coachen. Zo was het lastig voor haar om, in haar vakgebied, aan een baan te komen. Zij viel vaak buiten de boot omdat zij een niveau 3 diploma had en vrijwel altijd gevraagd werd om niveau 4. Zij moest dus een stapje harder zetten dan haar concurrenten. Echter na maanden van afwijzingen, afwijzingen en nog eens afwijzingen kreeg zij het steeds lastiger. Gelukkig mocht ik haar hierin bijstaan. Samen zijn wij blijven jagen op en geloven in die baan voor haar.

Het grote voordeel van alle afwijzingen was dat er ook ontzettend veel leermomenten waren. Achter deze leerlessen ging zij ook volop aan. Hieruit leerde zij dat zij zichzelf nog niet altijd op de juiste manier profileerde. Ook ontdekten wij dat dit kwam door het vertrouwen dat zij verloor door al die afwijzingen. Daarom zijn wij hier nóg meer aandacht aan gaan schenken. Wij zijn haar kwaliteiten veel meer in kaart gaan brengen. En wij zijn gaan werken aan hoe zij deze beter kon overbrengen. Ook zijn wij veel meer en veel scherper gaan schrijven. Zijn wij veel meer out-of-the-box gaan solliciteren. Én zijn wij alvast haar sollicitatiegesprekken gaan oefenen. Centraal hierin stond dat ik haar dus uitdaagde om zichzelf telkens te verkopen. Dit vond zij moeilijk en zij was regelmatig erg zenuwachtig. Maar oefening baart kunst, want ik zag haar telkens weer een klein stukje groeien. Dit gaf ik haar ook herhaaldelijk mee. Hierdoor begon zij het ook steeds meer te geloven. Met als resultaat dat zij ook steeds meer begon te geloven in haarzelf.

Gelukkig werd haar harde werken ook beloond. Het lukte haar namelijk uiteindelijk om bij meerdere bedrijven op gesprek te gaan. En gelukkig hadden wij dit al geoefend. Hierbij stond zij open voor mijn opbouwende feedback en paste zij deze direct toe. Hierdoor kwam zij overtuigend over en scoorde zij de baan waarvan zij al lange tijd droomde, namelijk een baan als financieel administratief medewerker. Ik was dan ook ontzettend trots op haar. Op haar doorzettingsvermogen. Op haar groei. En op haar succes. En ik ben blij dat ik daar aan heb mogen bijdragen.

Wil jij als eerst weten wanneer wij nieuwe verhalen plaatsen? Geef je dan op voor onze Young Updates. Wij houden je dan op de hoogte van onze nieuwste verhalen, video’s en laatste nieuwtjes.

Author


Avatar