Jobcoaching

Terugblik op de Netwerkbijeenkomst

Afgelopen donderdag 2 maart organiseerde Young UP de jaarlijkse Netwerkbijeenkomst in het kader van het programma Jouw Opstelling Voor Succes. In de kantine van voetbalvereniging Capelle kwamen jongeren, professionals en ondernemers uit Capelle aan den IJssel samen om op een sportieve manier hun netwerk uit te breiden.

  

In een goedgevulde zaal begon de avond met een welkomstwoord van Young UP oprichter Dwight Krolis en Wethouder Josien van Capelle. Onder het genot van versbelegde broodjes en een drankje genoten de aanwezigen van een stimulerende paneldiscussie waarin onder andere de veranderende arbeidsmarkt en de overeenkomsten tussen voetbal en arbeidsmarkt aan bod kwamen.

 

Ook Nathan Rutjes, voetballer bij Roda JC en Maatschappelijk voetballer Eredivisie 2016 was van de partij. Als gastspreker deelde hij zijn inspirerende verhaal wat niet enkel over voetbal of werk ging, maar vooral over positiviteit en wat je daar mee kunt bereiken. Na zijn optreden dook Nathan enthousiast de zaal in om mee te doen met netwerken.

 

Tijdens de netwerksessies werd gebruik gemaakt van een voetbal om groepen te vormen en verschillende mensen aan het woord te laten. Door steeds te wisselen en verschillende voorstelrondes te doen kun je kennis snel door de zaal laten verspreiden en krijgen aanwezigen de kans om mensen aan elkaar te verbinden. Want dat is natuurlijk waar netwerken om gaat!

 

Gedurende en na afloop van de avond kwamen er veel positieve reacties op de avond. “Het is gewoon een hele mooie kans om contact te leggen met bedrijven, maar vooral ook te kijken hoe anderen netwerken en hiervan leren. Ik heb heel veel geleerd vanavond” zei Hrisi, één van de deelnemers van Jouw Opstelling Voor Succes die vanavond aanwezig waren.

 

Wil je er volgende keer ook bij zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Young UP. Maandelijks ontvang je een e-mail met de belangrijkste nieuwtjes en evenementen.

Author


Avatar