Jobcoaching

Terugblik op een meer dan geslaagd netwerkdiner

Afgelopen woensdag 5 april kwamen in restaurant Helai in Rotterdam zo’n 31 jongeren en 45 professionals samen om te netwerken en ervaringen te delen binnen hun vakgebied. Het werd een gezellige en inspirerende avond, vol interessante gesprekken die waardevol waren voor zowel jongeren als professionals.

 

Vlakbij de drukte rondom de Kuip, in een hoek met uitzicht op de Maas, verzamelen zich allerlei verschillende mensen bij elkaar. In het prachtig gedecoreerde Afghaanse restaurant maken het personeel en het team van Young UP zich klaar voor een drukke avond. Steeds meer mensen melden zich en worden gewezen naar de tafel die hun sector vertegenwoordigd.

 

Waren sommige tafels aan het begin van de avond nog wat stil, tijdens het hoofdgerecht wordt aan alle tafels uitvoerig gepraat en geluisterd. De jongeren vertellen waar ze mee bezig zijn en wat zij zouden willen weten over het werken in het vakgebied wat zij voor ogen hebben. Professionals geven tips, vertellen hoe hun werkdag eruit ziet en praten over
kansen en groeimogelijkheden.

 

Na het hoofdgerecht worden alle jongeren gevraagd van tafel te wisselen. Sommigen worden voorgesteld aan professionals die speciaal voor hen zijn uitgenodigd, anderen krijgen de mogelijkheid om hun netwerk uit te breiden en gebruik te maken van de hoge opkomst.

 

Zowel jongeren als professionals zijn zeer te spreken over de avond. “Wie wil hier nou niet naartoe komen?” zei één van de aanwezige professionals. Voor veel jongeren heeft het diner nieuwe deuren geopend. Een aantal hebben zelfs een sollicitatiegesprek gepland.

 

Alle foto’s van het Netwerkdiner zijn te bekijken op onze Facebookpagina. Klik op de onderstaande knop om een indruk te krijgen van de avond of om je vast aan te melden voor de volgende netwerkbijeenkomst!


Author


Avatar