JWNW 2017, Nieuws 2017

Tropisch netwerken met Jouw Weg Naar werk

Op donderdag 15 juni vond de afsluitende netwerkbijeenkomst van Jouw Weg Naar Werk plaats bij Aloha Rotterdam waar jongeren en professionals bij elkaar kwamen om te netwerken, vacatures te delen én met elkaar in gesprek te gaan over talent- en loopbaanontwikkeling.

 

Met prachtig weer genoten we bij Aloha van een uitzicht over de Maas. Met de warmte waande we ons in tropische sferen op het gezellige terras waar ooit het buitenbad van Tropicana was. Nog voor de aanvang van het programma stond er een lange rij bij de registratietafel. De netwerkrondes die we hadden voorbereid waren nauwelijks nodig; de meeste gasten wisten elkaar snel te vinden en gingen gericht op hun doel af.

   

Na kick-off waren veel jongeren vastbesloten om op de netwerkbijeenkomst een goede indruk te maken en kennis te maken met professionals, recruiters en andere jongeren die op zoek zijn naar werk. Zij kwamen er achter dat zelfs degenen die geen vacatures hebben die bij jou aansluiten je heel goed kunnen helpen door hun blikveld met jou te delen.

Chris Blok voorzag de avond wederom van een mooie spoken word performance. Tom van Aloha vertelde wat over BlueCity010 en de voormalige popup-bar Aloha die zich inmiddels tot restaurant ontwikkelt.

 

Ook de aanwezige professionals ervaarden de netwerkbijeenkomst als leuk èn nuttig. Zo hebben meerdere van hen goede kandidaten gesproken voor openstaande vacatures, waardoor ze nog voor het sollicitatiegesprek weten dat de persoon een goede match is. Sommigen kwamen zelfs jongeren tegen die door een andere afdeling werd afgewezen, maar in hun ogen juist heel goed binnen het bedrijf zou passen! Er zullen in de komende weken veel gesprekken worden gevoerd naar aanleiding van de netwerkbijeenkomst.

Wij bedanken graag iedereen die aanwezig was en hopen veel professionals nog eens terug te zien! De jongeren van Jouw Weg Naar Werk hopen we de volgende keer als professional terug te zien.

 

Author


Avatar