Vacatures

Wij zoeken een Allround HR Assistent

Wij zoeken een Allround HR Assistent die energie krijgt van het ondersteunen van een HR Manager bij allerlei Human Resources werkzaamheden. Én die graag verantwoordelijkheid draagt voor de administratieve afhandeling. Ook voor deze functie geldt dat wij niet alleen kijken naar jouw ervaring, maar vooral ook naar jouw talent. Zie jij dus kansen voor jezelf? Solliciteer dan vandaag nog.

Wat ga jij doen?
Jij bent verantwoordelijk voor verschillende administratieve werkzaamheden zoals het opstellen en verwerken van arbeidsovereenkomsten en het beheren van personeelsdossiers. Ook bewaak jij processen en systemen en los jij knelpunten op. Hiervoor werk jij nauw samen met je collega’s, de HR Manager en de boekhouding. Zij dagen jou uit om mee te denken over regelingen, beleid, werkprocessen en systemen. Verder beheer en bewaak jij ziek- en herstelmeldingen én beantwoordt jij de uiteenlopende vragen van medewerkers en leidinggevenden.

Als HR Assistent wordt jij actief betrokken bij de werving, selectie en inzet van personeel. Jij bent betrokken bij het opstellen, plaatsen en beheren van vacatures. Hiervoor ben jij dan ook hét aanspreekpunt. Ook ondersteun jij bij de planning van dit internationale bedrijf met een groot aantal (internationale) flexibele arbeidskrachten.

Waar zijn wij naar op zoek?
Vervul jij graag een belangrijke rol binnen het team als het gaat om administratieve en ondersteunende werkzaamheden? Dan heb jij al de juiste mentaliteit te pakken. Jij vindt het namelijk leuk om contact te hebben met allerlei mensen binnen en buiten het bedrijf. Jij lost graag hun vragen en problemen op. Verder past werken in een no-nonsens cultuur echt bij jou. Jij bent een echte doener, houdt van aanpakken en werkt natuurlijk graag met mensen.

Wat zijn de functie-eisen?
Ervaring is uiteraard erg welkom, maar wij staan ook open voor sollicitanten die het talent bezitten voor de gevraagde werkzaamheden. Bovenal is het belangrijk dat jij nauwkeurig en goed georganiseerd werkt. En dat jij integer bent. Jij werkt namelijk met de gegevens van mensen. Ook ben jij communicatief sterk en beschik jij over een goede beheersing van MS Office. Verder beschik jij over een positieve instelling en een behoorlijke dosis humor. Als laatst is het van belang dat jij beschikt over goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat zijn pre’s voor deze functie?
Heb jij ervaring met internationaal werken en dan met name in het aanvragen van werkvergunningen en andere IND processen. Dit is dit een absolute pré. Hetzelfde geldt voor als jij ervaring hebt in de Maritieme sector. Verder is het een pré als jij beschikt over het praktijkdiploma loonadministratie en/of als jij ervaring hebt met personeelsinformatiesystemen.

Wat biedt de werkgever jou?
Jij komt te werken in een gezellig team met leuke collega’s. Ook zijn er volop uitdagingen binnen de functie. Verder zijn zowel het salaris en arbeidsvoorwaarden uitstekend te noemen. Jij start met een jaarcontract en vanuit de werkgever is er de absolute intentie om jou een vast dienstverband te bieden. De voorkeur gaat uit naar een fulltime dienstverband, maar het bespreken van een vierdaagse werkweek is bespreekbaar. Verder zijn er mogelijkheden om vanuit huis te werken. Het verzoek is wel om minimaal één dag in de week te werken op het kantoor in Beerse (België).

Herken jij jezelf in deze functie? Solliciteer dan vandaag nog via de onderstaande button. Heb jij nog vragen en/of opmerkingen? Nee dan contact met ons op via 010-7670555.

Author


Avatar