Nieuws 2017

Word mentor voor jongeren die vrijkomen

Via de ‘Vacature van de Week’ rubriek delen wij vacatures die afkomstig zijn uit het netwerk van Young UP. De vacatures zijn dan ook in eerste instantie gericht op jongeren, maar natuurlijk is iedereen vrij om te reageren. Deze keer zijn wij op zoek naar jongeren die het leuk vinden om jongeren die uit de gevangenis vrijkomen te helpen met een nieuwe start.

 

Waar zijn we naar op zoek?

Geloof jij dat jongeren die in conflict komen met de wet recht hebben op een tweede kans? En zie jij het zitten om hen te helpen om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

Als vrijwillige mentor bij Young In Prison ga je samen met een jongere aan de slag aan de hand van de post-release methodiek. Je helpt hem/haar met het ontwikkelen van lifeskills en ondersteunt deze persoon met het (her)opbouwen van een sociaal netwerk. Daarnaast ga je op zoek naar zinvolle dagbesteding en aan de slag met culturele en/of kunstzinnige activiteiten.

 

Wat wordt van je verwacht?  

– Jij herkent je in de doelstellingen van Young In Prison en bent bereid de bestaande methodieken te gebruiken. Je volgt hiervoor ook een training.
– Jij kunt energie overdragen en bent in staat jongeren te stimuleren en inspireren
– Jij beschikt over een groot empathisch vermogen en gaat onbevooroordeelt te werk  
– Jij hebt kennis van/interesse in culturele en kunstzinnige activiteiten (bijvoorbeeld beats maken, raps schrijven en/of opnemen)

– Jij bent beschikbaar gedurende 1 dagdeel per week voor een periode van minimaal 6 maanden

Kennis van of ervaring binnen het justitiële jeugdkader is een pré

 

Wat word je aangeboden?  

Jij krijgt een unieke kans om een positieve draai te geven aan het leven van de deelnemende jongeren
– Jij krijgt de kans je (verder) te ontwikkelen als coach  
– Jij krijgt intensieve begeleiding en intervisie door- en met de YiP post-release coördinator  
– Jij krijgt een kans om deel uit te maken van een internationaal netwerk/organisatie en samen te werken en/of kennis uit te wisselen met internationale YiP medewerker

 

Help jij jongeren die vrijkomen met hun positieve terugkeer in de samenleving? Kun jij jongeren inspireren en stimuleren om hun potentie te ontwikkelen? Solliciteer dan snel via het formulier onderaan de pagina!


Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature? Stuur dan een berichtje naar info@young-up.nl of geef ons een belletje op 010-7670555.

Author


Avatar