Nieuws, Young UP

Meer informatie over onze talenten

Wat voor talenten begeleiden en bemiddelen jullie? En wat is nou precies jullie doelgroep? Het zijn vragen die wij vaak gesteld krijgen. En wij snappen dat. Want wij bedienen nu eenmaal een brede groep werkzoekende talenten. Hieronder dan ook een toelichting op de ‘doelgroep’ die wij bedienen.

Wij geloven in werk voor iedereen. Daarom richten wij ons op het ondersteunen van onbenut talent. Dit zijn talenten die willen en kunnen werken, maar het juiste duwtje in hun rug kunnen gebruiken omdat zij niet erin slagen zelfstandig een baan te scoren. En de redenen hiervoor zijn erg verschillend. Denk bijvoorbeeld aan laagopgeleide talenten die niet over een startkwalificatie beschikken of al langere tijd niet gewerkt hebben. Of aan middelbaar- en hoogopgeleide talenten die (veel) langer over hun studie deden.

Tegelijkertijd zijn er ook niveau overstijgende oorzaken zoals (te) weinig werkervaring, onvoldoende kennis van de arbeidsmarkt of een gebrek aan het (juiste) netwerk, de vaardigheden, het geloof óf het vertrouwen om succesvol betaald werk te veroveren. Deze onbenutte talenten ondersteunen wij bij het scoren van een baan die bij hen past.

Verder bedienen wij een groep werkzoekende talenten bedienen die veelal nergens anders terecht kunnen. Zo wonen zij bijvoorbeeld nog thuis of samen. Hierdoor hebben zij geen recht op gemeentelijke (inkomens)ondersteuning, weten zij hun weg hiernaartoe niet te vinden of willen zij hier simpelweg geen gebruik van maken. Ook zijn onze talenten niet dusdanig kwetsbaar dat zij in aanmerking komen voor ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld (maatschappelijke) zorg. Zij hebben echter wél een hulpvraag als het gaat om hun zoektocht naar betaald én passend werk. Hiervoor zijn zij vooral aangewezen op hun eigen sociale netwerk. En hier ontbreekt het regelmatig aan. Daarom staan wij voor onze talenten klaar.

Wij geloven dat nog veel te veel talent onbenut wordt gelaten. Wij hebben toegang tot deze talenten. Wij geloven in het (arbeids)potentieel van deze talenten. Wij werven deze talenten. Wij begeleiden hen in hun route naar werk. En wij bemiddelen onze talenten naar werk. Dit doen wij door hen te plaatsen bij werkgevers die goed personeel zoeken. Leidt dit tot een plaatsing? Dan blijven wij betrokken met onze on-the-job-coaching.

Author


Avatar